dijous, 22 de maig del 2014

Configurar el corrector ortogràfic de català per Google Chrome

Hola a tothom, ja sabeu que quan feu els informes amb Google Docs sempre heu d'utilitzar el navegador Google Chrome. A continuació us explicaré com configurar-lo per fer servir el corrector de català. La instal·lació s'haurà de realitzar individualment a cadascun dels ordinadors on treballeu. El corrector us servirà per Google Docs, per Blogger (blogs de l'escola), pels missatges de correu electrònic i en general per totes les eines que feu servir de Google.
(Cliqueu a les imatges per ampliar-les)

1. Obriu Google Chrome; cliqueu a les tres ratlletes horitzontals que hi ha al costat dret superior per desplegar el menú i tot seguit cliqueu a 'Configuració':


2. Baixeu amb el ratolí per la pantalla de 'Configuració' fins al final i cliqueu el text 'Mostrar opciones avanzadas'


3. Localitzeu baixant per la pantalla el botó 'Configuración de idioma y de introducción de texto...' i cliqueu-lo.


4. En el cas de que no tingueu l'idioma instal·lat aquesta serà la primera operació que haureu de fer: cliqueu a 'añadir'; cerqueu català i cliqueu a 'acceptar' (ara ja el teniu instal·lat).


5. Seleccioneu català a la banda esquerra; a la banda dreta haureu de clicar el botó 'Utilizar este idioma para el corrector ortográfico'; heu de comprovar que teniu la pestanya d'abaix marcada 'Habilitar corrector ortográfico'; quan acabeu feu OK al botonet.


Ja ho teniu! Es pot instal·lar el corrector per qualsevol idioma: anglès, xinès, armeni, hawaià... però recordeu que no és infal·lible.

David M.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada